Personen

8 porties

Klaar in:

15 min

Calorieën:

?

Goed als:

Saus

Ingrediënten

  • 50g sjalotten, in de helft gesneden
  • 1 takje blaadjes van de dragon
  • 50g droge witte wijn
  • 1 eetlepel dragonazijn of wittewijnazijn
  • 200g boter in stukjes
  • 4 eierdooiers
  • 1 koffielepel zout
  • 1 snuifje gemalen zwarte peper

Er gaat niks boven een steak met verse béarnaissesaus.

Smakelijk!

BEREIDING: StAp VOOR StAp

Stap 1

Doe de sjalotten en dragon in de mengbeker en hak 5 seconden / snelheid 5.

Stap 2

Schraap met de spatel de resten los van zijkant van de mengbeker. 

Stap 3

Voeg de witte wijn en azijn toe en kook 5 min / 90 graden celsius / snelheid 2.

Stap 4

Voeg de boter, eierdooiers, zout en zwarte peper toe en emulgeer 4 min / 70 graden celsius / snelheid 4.