Personen

ongeveer 30 stukken

Klaar in:

15 min

Calorieën:

?

Goed als:

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 125g  boter, in grove stukken
  • 350g bruine suiker
  • 45g cacao poeder
  • ½ koffielepel vanilla extract
  • 2 eieren
  • 155g zelfrijzende bloem
  • 100-200g  witte/donkere/melk chocolade, welke combinatie je maar wil, gebroken in grote stukken

Brownies zijn overheerlijk vooral als je ze lekker vers zelf maakt. En dat kan eenvoudig met de Thermomix.

Smakelijk!

BEREIDING: StAp VOOR StAp

Stap 1

Doe boter in de mengbeker en smelt gedurende 2 minuten / 70° C / snelheid 2½.

Stap 2

Voeg bruine suiker toe en meng 10 seconden / snelheid 4. Gebruik de spatel en doe de stukken naar beneden en mix nog eens 5 seconden / snelheid 3. 

Stap 3

Voeg de cacao, vanille extract, de eieren en de zelfrijzende bloem toe en meng gedurende 35 seconden / snelheid 4. Spatel naar beneden.

Stap 4

Voeg gehakte chocoladesmelt toe en roer 30 seconden door / linksomdraaien / snelheid 2.

Stap 5

Giet het mengsel in ingevette bakvorm. Kook op 170° C gedurende 25-30 minuten.