Personen

8

Klaar in:

10 uren

Calorieën:

?

Goed als:

Nagerecht

Ingrediënten

  • 140g donkere rozijnen
  • 40g blonde rozijnen
  • 70g donkere rum
  • 100g donkere chocolade
  • 400g zoete gecondenseerde melk
  • 20g cacao poeder
  • 1 theelepel vanilla extract
  • Snuifje zout
  • 700g room 

Chocolade ijs met rum en rozijnen. De combinatie is gewoonweg overheerlijk en iedereen moet het geprobeerd hebben. Het moest zo lekker maar niet zijn.

Smakelijk!

BEREIDING: StAp VOOR StAp

Stap 1

Plaats de donkere rozijnen in de Thermomix beker en verhak ze 3 seconden op snelheid 6.

Stap 2

Voeg de blonde rozijnen en de rum toe, en kook ze voor 2 minuten op 100°C / lepelsnelheid / linksdraaien. Doe het in een aparte kom.

Stap 3

Plaats de chocolade, gecondenseerde melk, cacao, vanille extract en zout in de Thermomix beker, verwarm voor 2 minuten, 50°C, snelheid 3.

Stap 4

Installeer de vlinder in de Thermomix beker. Voeg de room toe, klop het voor 20 seconden, snelheid 4. Doe de inhoud in een bakje en zet het in de diepvries gedurende 6 uren.

Stap 5

Neem het ijs na 6 uren uit de diepvries en maak gebruik van een grote lepel om de rum and rozijnen mix door het ijs te mengen. Zet het geheel terug in de diepvries voor ten minste 4 uren voordat je het kunt opdienen.