Personen

2 porties

Klaar in:

40 min

Calorieën:

?

Goed als:

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 grote courgette
  • 100g gerookte zalm
  • 1/2 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 100g ricotta
  • 30g gruyere kaas
  • 200g jonge spinazie
  • 1 eetlepel pesto genovese
  • 1 takje dille
  • 1 snuifje peper en zout
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 1 scheut olijfolie

Een gerechtje omgezet uit het kookboek van Sandra Bekkari

Smakelijk!

BEREIDING: StAp VOOR StAp

Stap 1

De stukken gruyère kaas malen 5 sec op stand 8 zet aan de kant.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Stap 3

Snijd de courgette in de lengte in plakken van 0,5 cm en bestrooi met zout om het meeste vocht te verwijderen. Plaats opzij tot verder gebruik.

Stap 4

Ajuin in 4 snijden en teentje knoflook toevoegen 5 sec stand 5 daarna olijfolie toevoegen 5 min 100 graden celsius stand 2

Stap 5

Voeg daarna spinazie toe 15 min 100 graden celsius stand 3.

Stap 6

Overtollig water weggieten, voeg de ricotta, helft vd gemalen kaas en pesto toe kruiden met nootmuskaat en peper 2 min linksomdraai stand 2

Stap 7

Neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Beleg de bodem met de courgetteplakjes (verwijder eerst het zout en het vocht van de courgettes met wat keukenpapier). Bestrijk de courgettes met een laag ricotta en bedek opnieuw met courgetteplakjes. Leg hierop enkele sneetjes gerookte zalm en dille, bedek opnieuw met courgetteplakjes. Herhaal deze stap tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig bovenaan met een laag ricotta. Strooi de overige gemalen kaas over de ricotta.

Stap 8

Plaats gedurende 25 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is gebakken en de courgette gaar.