Personen

4

Klaar in:

25min

Calorieën:

440 kcal/stuk

Goed als:

Voorgerecht

Ingrediënten

  • 120g ajuin
  • 1 lookteentje
  • 85g olijfolie
  • halve theelepel chilivlokken
  • 200g gepelde tomaten
  • 100g droge witte wijn
  • 1000g mosselen
  • Pezo
  • Peterselie
  • Zout

Voor mosselen in een restaurant ben je al gauw behoorlijk wat geld kwijt.  Met dit recept bereiden we mosselen in een heerlijke gekruide tomatensaus, zoals je ze bijna nergens in een restaurant zelfs kunt krijgen.  Maak dus op een heel eenvoudige en budgetvriendelijke manier zelf lekkere mosseltjes thuis klaar.

Smakelijk!

BEREIDING: StAp VOOR StAp

Stap 1

Doe de ajuin en de look in de Thermomix mengbeker en hak deze 4 seconden / snelheid 5.

Stap 2

Voeg olijfolie en chilivlokken toe: 5 min / 120 °C / lepelsnelheid.

Stap 3

Kuist de mosselen en plaats deze in de varomaschaal en kruid ze met pezo.

Stap 4

Voeg 200g gepelde tomaten, 100g droge wijn en een snuifje zout toe in de Thermomix mengbeker.

Stap 5

Plaats de varoma en stoom de mosselen: 10 min / stand Varoma / snelheid 1

BELANGRIJK: schud de mosselen af en toe eens op

Stap 6

Neem de varoma weg en laat de saus wat indikken in de Thermomix beker: 5 min / stand Varoma / snelheid 2

Stap 7

Doe de mosselen in een diepe kom, bord of pot en giet de saus erover. Doe er ten slotte wat peterselie overheen om het af te werken.