Personen

4

Klaar in:

25min

Calorieën:

440 kcal/stuk

Goed als:

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 750g stoofvlees
  • 40g boter
  • 3 sjalotten
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 mespunt safraan
  • 2 laurierblaadjes
  • 20g tomatenpuree 
  • 2 sneetjes wit brood
  • 2x 33cl flesjes Westmalle bier
  • 10g mosterd met zaadjes
  • peper en zout

Stoofvlees met bier is een Vlaamse klassieker die door veel gezinnen gesmaakt wordt.  We vonden dat deze dus niet mag ontbreken in onze lijst met hoofdgerechten.

Smakelijk!

BEREIDING: StAp VOOR StAp

Stap 1

Doe het vlees in een schaal en laat het vlees marineren gedurende 5 uur.

Stap 2

Doe de sjalotten in de mengbeker en zet op 5 seconden snelheid 6.

Stap 3

Gebruik spatel om stukjes sjalot naar beneden te brengen.

Stap 4

Voeg 10g boter in de Thermomix beker en laat het op 2 minuten / 100°C sudderen.

Stap 5

Neem een pan en verwarm deze goed voor.  Doe er  30g boter in bruin worden.

Stap 6

Doe het vlees in de pan en laat het dichtschroeien en kruiden met peper en zout.

Stap 7

Doe het dichtgeschroeid vlees in de mengbeker.

Stap 8

Doe het bier waarin het stoofvlees gemarineerd uit de schaal in de pan om het te blussen en doe de inhoud uit de pan in de Thermomix mengbeker.

Stap 9

Voeg het blokje vleesbouillon, de theelepel kaneel, het mespuntje safraan en de 2 laurierblaadjes toe aan de mengbeker.

Stap 10

Indien nodig extra Westmalle bier toevoegen in de Thermomix beker zodat het vlees volledig ondergedompeld is. Zet de thermomix voor 60 minuten op 100°C / snelheid 1 / linksdraaien.

Stap 11

Voeg 20g tomatenpuree aan de mengbeker. Zet de thermomix voor 10 minuten op 100°C / snelheid 1 / linksdraaien.

Stap 12

Doe het brood in stukjes en voeg het toe aan de mengbeker samen de mosterd met zaadjes voor 15 minuten op 100°C / snelheid 1 / linksdraaien.