Personen

4

Klaar in:

25min

Calorieën:

440 kcal/stuk

Goed als:

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200g kippenwit
  • 180g champignons
  • 200g gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 400g water
  • 60g bloem
  • 50g boter
  • 1 blokje kippenbouillon 
  • 1 snuifje geraspte nootmuskaat
  • peper en zout
  • 4 koekjes koninginnehapje

Vol au vent kan u gemakkelijk als bereiding kopen in de supermarkt MAAR deze zit vol toegevoegd zout en soms ook bewaarmiddelen.  De smaak wordt overheerst door al het toegevoegde zout en komt nooit overeen met als die wanneer je deze in een restaurant besteld.  Daarom hier het Thermomix recept voor Vol au vent, ook wel koninginnehapje genoemd.  Een gezond recept zonder alle onnodige ongezonde middelen.

Smakelijk!

BEREIDING: StAp VOOR StAp

Stap 1

Pel de sjalotten en doe ze in in de Thermomix mengkom. Hakken 5 seconden / snelheid 5.
Voeg het kippenwit toe samen met de olijfolie en zet de Thermomix op 5 minutes aan 100°C lepelsnelheid / linksdraaien.

Stap 2

Doe vervolgens de champignons in de mengbeker en zet ze op 6 minuten aan 100°C lepelsnelheid / linksdraaien.

Stap 3

Maak ondertussen balletjes van het gehakt ter grootte van een dikke knikker.

Stap 4

Doe de inhoud van de Thermomix beker in een kom en was de mengbeker.

Stap 5

Voeg 400g water toe, 50g boter, 60g bloem, het blokje kippenboullion, de peper, en een snuifje notenmuskaat.  Zet de Thermomix voor 8 minuten op 90°C / snelheid 4.

Stap 6

Voeg de bereiding van kippenwit en champignons die u apart gezet hebt in een kom samen met gehaktballetjes in de mengbeker. Zet de thermomix voor 2 minuten op 90°C / snelheid 1/ linksdraaien.

Stap 7

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 8

Plaats de koekjes in de oven op de bakplaat met daaronder ovenpapier. Zet ze in de oven gedurende 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 9

Vul ze met de bereiding van kip, champignons en gehaktballetjes.